Prastaré sladké uměnílink
01.12.
10:00
Medovníky vytlačované do dřevěných forem - kurz. Připravte si na Vánoce poctivé, pravé medovníky vytlačované do dřevěných forem. Základ na těsto zraje minimálně 14 dní, lépe měsíc. Upečené perníky je dobré několik týdnů nechat odležet, aby změkly. Nejvyšší čas na výrobu vánočních medovníků. Lektorka: Alena Sokolová. Účastníci kurzu se vydají po stopách dávné historie původního a zapomenutého perníkářského řemesla. V průběhu kurzu se seznámí s počátky výroby pečiva z medu a také s uměním vyřezávaných dřevěných forem. V praktické části se budou podílet na přípravě medového základu, vyzkouší z něj připravit správné těsto a potom si vytlačí několik vlastních medových tvarů. Na závěr kurzu se účastníci naučí, jak se starat o dřevěné formy po použití a jak se vytlačené medovníky pečou. Nepřijdou ani o malou ochutnávku uleželého pečiva. Odnesou si vlastní vytlačené medovníky.
k22bar.jpg
MyLenky12_12_24.jpg
Adventni-cirkevka.jpg