Městská Knihovna v Kolíně je od 22. října na základě vyhlášení vlády České republiky uzavřena. Dobrou zprávou je, že pro čtenáře otevřela výdejní okénka – ta budou k dispozici, dokud nevkročíme v rámci protiepidemického systému PES na stupnici 3 (což by dle aktuálního rozhodnutí vlády - pokud se opět něco nezmění - mělo nastat ve čtvrtek 3. prosince).

„Máte-li zájem o půjčení knih, napište nám jejich seznam mailem, zatelefonujte nebo si knihy blokujte přímo v našem on-line katalogu. Knihy Vám vyhledáme a připravíme k vyzvednutí vždy ve středu a čtvrtek v čase 10:00 - 12:00 a 14:00-17:00 hod. Po dobu fungování výdejního okénka nebudeme vybírat poplatky za blokace a rezervace. Vaše výpůjčky jsou automaticky prodlouženy až do úplného znovuotevření knihovny. Vracet knihy můžete kdykoliv do biblioboxu před hlavním vchodem do knihovny v Husově ulici,“ uvádí knihovna na svém facebookovém profilu.

Výdejní okénka fungují v hlavní budově knihovny v Husově ulici a na pobočce na sídlišti v Benešově ulici v hlavním vchodu. Vítěze výtvarné soutěže pro děti a mládež 2020, které měla příspěvková organizace vyhlásit v sobotu 28. listopadu, ocení individuálně. „V okamžiku, kdy se na stupnici PES objeví číslo 3 a my budeme moci knihovnu otevřít, můžete si vítězné práce přijít prohlédnout do našeho výstavního sálu, kde budou vystaveny do 23. prosince. Těšíme se na příští ročník a doufáme, že další kolo proběhne již bez omezení,“ vzkazuje Městská Knihovna Kolín soutěžícím. Prací na téma „Kolín – město sportu a sportovců“ připutovalo téměř 150.