Nejkratší spojnici mezi Kolínem a Starým Kolínem, silnici vedoucí ze sjezdu v polovině Nového mostu přes železniční přejezd k bývalé drožďárně a dál kolem písníku Sandberk, už tři měsíce řidiči nemohou využívat.

U bývalé drožďárny se už několik let jezdilo po krátkém mostním provizoriu kvůli nevyhovujícímu stavu mostku přes potok Polepka. Oprava byla původně plánována už před rokem a půl, kvůli tehdy probíhající rekonstrukci Nového mostu ale byla odložena až na dobu, kdy bude most přes Labe dokončen.

V pondělí 27. února zahájená oprava mostku u drožďárny byla naplánována na tři měsíce, tedy až do 31. května s tím, že po celou dobu bude opravované místo obousměrně neprůjezdné. Jinak řečeno - z Kolína do Starého Kolína po této silnici ani v jednom směru nešlo projet a řidiči neměli jinou možnost než využít objížďku po obchvatu Kolína a frekventované kutnohorské výpadovce s odbočením na Starý Kolín u Libenic.

Rekonstrukce mostku, prováděná sdružením firem STRABAG a PORR, se ale protáhla a v původním termínu nebude hotová. Podle aktualizovaného dopravního opatření se u drožďárny bude pracovat o dva týdny déle, takže řidiči by se kolem Sandberka měli poprvé projet až ve čtvrtek 15. června.