Jak jsme již informovali zde, město Kolín v minulém roce ušetřilo cca čtyřicet milionů korun. Převážná část těchto peněz bude investována do komunikací. Např. o šest milionů korun bude navýšena oblast oprav povrchů komunikací, kde nejsou nutné rekonstrukce sítí (kanalizace, voda, elektřina či plyn) a které budou rozděleny do dvou etap - jarní a podzimní. O které ulice půjde?

"Na jaře by měla být opravena ulice Raisova, část ulice Plynárenská, část ulice Leoše Janáčka a v Sendražicích další částí Kolínské, zhruba nějakých dvě stě padesát metrů. Na podzim by měla být opravena poslední část ulice Plynárenská směrem k zatáčce k ulici Havlíčkova, části ulice Orebitská, Škodova ulice a v Sendražicích finální část Kolínské, V Zahradách a Ke Sportovištím," uvedl starosta Michael Kašpar.

Dalších patnáct milionů (počítáno v projektanských cenách - pozn. red.) je počítáno na kanalizace, povrchy a veřejné osvětlení v části ulice Táboritská v úseku od křižovatky s Žižkovou po křižovatku s ulicí Prokopa Velikého.

"Dále navrhujeme vybudování pěší zóny v ulici Sokolská. Měla by vzniknout ve směru od sokolovny dolů k zastávce a dále ke křižovatce s ulicí Na Petříně u Domova pro seniory. Projektanská cena je cca osm a půl milionů korun," doplnil starosta.